Tuesday, November 15, 2016

Poduk Shaklee Untuk Masalah Eczema, Gatal-gatal Dan Alergik


Assalamualaikum w.b.t  

Eczema dikalangan kanak-kanak sangat membimbangkan ramai ibubapa. Lebih-lebih lagi kalau eczema yang dialami oleh anak adalah dalam kategori yang agak teruk. Melihat luka dan darah adalah perkara biasa bagi ibubapa yang mempunyai anak eczema.


Anak kakDa pun lebih kurang juga. Habis dinding rumah diguna untuk menggaru. Dinding putih pun dah tukar jadi coklat. Sebab dah bercampur dengan darah. Bukan setakat tu je, bila dia menggaru, habis terkopek kulit belakang. Dah berdarah-darah pun masih garu lagi.


Kaki dan lengan tak payah cakap lah. Memang luka walaupun kuku dah potong pendek. Pernah sekali masa umur dia setahun lebih kakda dah tak tau nak buat macam mana, sebab luka banyak sangat. Satu badan luka. kakda hantar ke KPJ Perdana Kota Bharu. Nasib baik boleh claim insurans. Lepas 2 hari, semua luka sembuh. Magic kan? itulah kuasa steroid.


Alhamdulillah bila dah berusia 2 tahun setengah ni eczemanya beransur pulih. Tidak 100% sembuh. Masih ada tapi dah dalam kategori terkawal. Kadang-kadang je naik gatal. Itupun kalau dia menggaru takde lah sampai luka. Jadi bila tak luka, tak melarat la. Tapi kulit badan Muhamad agak kasar. Kulit masih tak berapa elok. Tapi alhamdulillah, asalkan tak gatal , tak luka, kakda dah syukur sangat.




Ketiga-tiga supplemen inilah yang kakDa bagi anak kakda makan. Sesetengah kanak-kanak (macam customer kakda) cukup makan seminggu je, surut habis semua eczema anaknya termasuk gatal kat kulit kepala. Memang bertuah betul. Rezeki kan.. Allah bagi kesembuhan setelah nak masuk 3 tahun anaknya kena eczema.


Anak kakda pula masih dalam proses untuk sembuh. Makan benda yang sama. Takpelah, at least tak melarat. Sekarang ni pun kira dah ok.


SET ECZEMA KANAK-KANAK

  1. Mealshake 
  2. Omega Guard 
  3. Chewable Vita-C (al-manna / arabic gum)
  4. Herbal Blend sebagai pelembab dan hilangkan rasa gatal.
  5. NUTRIFERON (optional. Kalau bajet banyak, of kos sangat elok untuk tingkatkan antibodi anak)
  6. Vivix (kakDa tak try lagi sebab harganya yang agak mahal. Tapi majority yang dah cuba, kata ianya sangat berkesan untuk rawat eczema)

Mealshake ni untuk anak-anak yang ada alahan pada susu lembu mungkin tak sesuai sebab dalam mealshake ni ada sedikit dicampur dengan susu lembu. 


Omega Guard pula merupakan minyak ikan. Ia mengandungi DHA dan EPA yang mana penting untuk perkembangan otak anak-anak. Menurut kajian, minyak ikan sangat penting dalam mengurangkan radang (merah dan gatal) yang disebabkan oleh eczema.


Ia juga penting dalam mengawal mood seseorang. Kekurangan minyak ikan dalam tubuh, akan menyebabkan masalah moody. Mood yang tak baik tidak elok untuk pesakit eczema. 'Bad mood' atau stress akan menyebabkan eczmea bertambah teruk.


Chewable Vita-C Shaklee mengandungi 100mg vitamin C dalam setiap tablet. Vitamin C penting untuk meningkatkan antibodi anak. Anak yang mempunyai Eczema, mempunyai antibodi yang rendah. Mereka lebih mudah jatuh sakit berbanding anak-anak yang tidak mempunyai eczema.

Vitamin C shaklee juga mengandungi Arabic Gum (al-manna) yang kita tahu sangat elok dimakan oleh penghidap eczema. Ia antara makanan yang bole mengurangkan masalah ECZEMA.


KakDa dah banyak melabur untuk beli losyen yang sesuai untuk Muhamad. Dan bagi kakDa semua losyen tu sangat la mahal. Dah lah mahal, kita pula tak tahu losyen tu serasi atau tak untuk anak kita.


Kadang bila sapu kat badan Muhamad, tak sesuai. Jadi bertambah teruk dan sebagainya. Mungkin ia sesuai untuk anak orang lain, tapi tak sesuai untuk anak kita. Sebab tulah kakDa dah putus asa nak beli losyen jenama lain.


KakDa teruskan sapu Herbal Blend. Alhamdulillah memang ada perubahan. Harganya pula murah dan bole sapu banyak-banyak.


Kalau anak anda mempunyai eczema, jangan mudah berputus asa. Kita sama-sama berjuang untuk kesembuhan mereka. Yang penting jangan putus asa untuk mencuba pelbagai alternatif rawatan.


Jika ada sebarang pertanyaan, jangan segan silu untuk hubungi kakDa.Okay?


KakDa | 010.760.4946
Pengedar Shaklee Kota Bharu
(COD Shaklee Kubang Kerian, 
Shaklee Kedai Lalat, 
Shaklee Bachok)


Anda juga boleh membuat pembelian melalui link Set Eczema berikut: (Pastikan ada mempunyai Debit/Kredit Card untuk membuat pembelian)

Omega Guard
Chewable Vita-C
Mealshakes 

http://bit.ly/2fbgJg5
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...