Monday, October 31, 2016

Omega Guard Pengganti Ubat Anti- Histamines Muhamad

Dulu kan, kakDa pernah minta KPJ Perdana admit Muhamad pasal eczema. Masa tu, eczema nya sangat teruk sebab dia garu dan dah jadi 'secondary infection', luka2 teruk sangat seluruh badan. (Kecuali muka)

Paling teruk pun jadi macam ni je kat muka. Just merah-merah. Tak pernah sampai luka. 

Tapi Muhamad di refer pada Pakar Kanak-kanak. Bukan pakar kulit. Jadi doktor pun on ubat steroid yang dimasukkan melalui IV Drip (betul ka nama dia ni ). Masuk air kat tangan tu lerrr..


Dalam 2hari licin mulus kulit Muhamad. Menyerlahkan lagi muka Mat Saleh nya.


Bila balik rumah (masa ni stay dengan mentua lagi), pakat kata Muhamad nampak berisi.


KakDa pun berfikir, mungkin sebab Steroid. Kann ahli bina badan tu buat badan ambik steroid. Kan? Kan? Ker kakDa salah info. 


Next appointment, jumpa balik doktor kanak-kanak. Macam-macam ubat dibagi. Salah satunya ubat tahan gatal - Anti Histamines.


KakDa tanya,
"sampai bila anak saya kena bertahan makan UBAT ni doc?"


Doktor jawab " sampai bila-bila..saya sendiri makan ubat ni sebab saya pun ada eczema".


Mak aiiii... Anak aku kecik lagi kot. Tak kan nak makan sampai ke tua.


KakDa tanya lagi " Takde side effect ka doc?" (Lucu kan soalan ni. Lebih kurang ko tengok orang tengah makan, ko tanya lagi, tengah makan ka tu? )


Ubat kot, mestilah ada side effect.


Doc jawab " ada.. tapi minimal.. tak berbahaya sangat".


Jadi kakDa pun teruskan penggunaan ubat tu (jarang-jarang) sampai la baru-baru ni ubat habis.


KakDa pun mai terfikir 'Omega Guard anti radang (gatal merah adalah radang). So why not aku bagi chance kat omega. Buktikan bole tak dia buat gatal Muhamad stop bila tiba-tiba gatal dia mai mengamuk'


Cuba teka??...
Berkeson kot!! Alhamdulillah..


KakDa bukan apa, kakDa tau, ubat yang kakDa bagi Muhamad tu mungkin ada kesan sampingan lain yang kakDa tak tau. Nama pun ubat kot. Kalau makan bertahun, tak tau la apa jadi.


Bila Omega Guard Shaklee boleh tolong disaat-saat kecemasan, kakDa syukur sangat2 sebab dah tak perlu bergantung dengan UBAT.


Budak eczema ni bole je diserang gatal secara tiba-tiba jika ada termakan benda yang tinggi kandungan Histamines, contoh makanan dalam tin, makanan yang dipanaskan berulang kali, sayur terung, minuman/makanan bercaffien. 


Silalah refer pada carta makanan. Korang boleh google sendiri. Kalau malas klik je sini.

Nampak tak kenapa kakDa kena borong OMEGA masa tengah promo ni?
KakDa boleh jimat duit sampai RM115 kot kalau beli offer yang Buy 6 Free 1 tu.


Lagipun bukan Muhamad je yang nak makan Omega, anak-anak bijak kakDa yang lagi 3 orang tu pun makan.


KakDa yang penting kan KECANTIKAN berat badan ideal ni pun lagiii laa kena makan. Nak maintain berat badan ideal bukan senang tau untuk ibu beranak 4.


Jadi 7 botol tu agak2 berbaloi sangat ka tak anak2??
Ok. Panjang! Haha
Takpe yang penting sharing nya ikhlas. 

kakDa | 010.760.4946
Pengedar Shaklee Kota Bharu
#stargazerpro
#pengedarshakleekotabharu
#rawatanakeczema
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...